Versvleesvoeding komt de volgende lichaamsfuncties ten goede


De aanmaak van nieuwe lichaamscellen

De ontwikkeling van het leven begint direct na de samen smelting van de eicel met de zaadcel van de reu. Zowel de zaadcel als ook de eicel bevatten elk 50% van de erfelijke informatie. Na de deling, die al direct na de samenstelling begint, bevat elke cel 100% van de erfelijke informatie. Het ligt dus voor de hand, dat de ontwikkeling van de gezonde cel afhankelijk is van de voeding van de teef tijdens de dracht en de gezondheidstoestand van de reu. Gezonde cellen vormen een gezond lichaam. Wat de teef zelf niet heeft, of tekort komt kan ze ook niet aan de ontwikkeling van de cellen bijdragen. De ontwikkeling van de cellen gaat altijd voor de gezondheid van de teef.


De basis voor aanmaak van enzymen

Bij een pup in ontwikkeling begint via de bloedstroom van de teef een deel van de spijsvertering en de biochemische processen. de ontwikkelde pup in het moederlichaam benut de enzymen van de teef in de bloedstroom waaruit de pup de noodzakelijke stoffen opneemt voor de groei. later na de geboorte dient de pup zelf de noodzakelijke enzymen aan te maken. enzymen zijn eiwitstoffen. ergo, het aminozuur compositie van het voedseleiwit, dient zoveel mogelijk overeen te komen met die van de pup zelf. dit is slechts mogelijk indien versvleesvoeding wordt verstrekt.


De basis voor groei van darmbacteriŽn

Na de geboorte van de pup ontwikkelen de darmbacteriŽn zich, die nodig zijn voor de eindspijsvertering, de aanmaak van een aantal vitamines, de onttrekking van vocht uit de spijsbrij en een aantal andere noodzakelijke functies.

Welke vitaminen worden aangemaakt, c.q. samengesteld?

Vitamine h (biotine)

Biotine is noodzakelijk voor de samenstelling van vitamine c, essentieel voor de stofwisseling van vetten en eiwitten, samenwerkend met het vitamine b-2, b-6 niacine en vitamine a. het verlicht eczeem en dermatitis. Het is noodzakelijk voor een gezonde huid en vacht.

Vitamine c

Honden kunnen voldoende vitamine c aanmaken. Het dient in hoofdzaak om oxidatie tegen te gaan en voor de vorming van collageen (een tussen- en versterkende stof voor de botten).

Vitamine b-5 (pantotheenzuur)

Dit is noodzakelijk voor de celvormig, groei, ontwikkeling van het zenuwstelsel enz.

Vitamine k

Deze vitamine is noodzakelijk voor de bloedstolling. Deze natuurlijke vitamine k (k-1 en k-2) is afwijkend van de vitamine k-3, die in de voeders extra wordt toegevoegd.


Het functioneren van chemische en biochemische processen

De aanmaak en de ontwikkeling van enzymen is mede afhankelijk van de voedingsstoffen die de hond, in de eerste 12 weken, als pup heeft ontvangen. voor elke biochemische omzetting in de stofwisseling is een enzym noodzakelijk. Hoeveel enzymen er nodig zijn, is niet bekend. Het ontbreken van bepaalde enzymen leidt tot stofwisselingsstoringen, waardoor vele afwijkingen kunnen ontstaan.


Het tegengaan van de ontwikkeling van een aantal erfelijk aanwezige afwijkingen.

Een van de vragen bij het examen gezondheidleer is: "hoe kan men erfelijke ziekten voorkomen? ". het antwoord moet dan luiden: "door constitutie en milieu". constitutie: gestel, eigenschappen, organen, weefsel enz. kortom, de gezondheid van de hond. milieu: de omgeving.

Optimale voeding betekent hier in feite, het voorkomen van de ontwikkeling van een erfelijke aanleg. Dit betekent natuurlijk niet dat alle erfelijke afwijkingen tot het verleden behoren. Men doet met een optimale voeding alles om de ontwikkeling van degelijke afwijkingen zoveel mogelijk te voorkomen.


De ontwikkeling van afweerstoffen

Het opbouwen en vormen van afweerstoffen gebeurd in feite al tijdens het zogen. De kwaliteit en de kwantiteit van de moedermelk is daarom van het grootste belang. Uiteraard speelt ook de gezondheid van de reu een grote rol. Daarom het advies: gaat u fokken, zorg dan dat zowel de reu als ook de teef in optimale conditie verkeren. De natuurlijke voeding (vers vlees) speelt in deze een belangrijke rol. Wetenschappelijk is dit laatste bewezen door dr. A. Thomee, die dit in haar proefschrift in 1978 onweerlegbaar heeft aangetoond.


De optimale groei van de pup

Optimale groei is afhankelijk van optimale voeding. Een van de vele voordelen van volledige versvleesvoeding is, dat er geen anti-oxydanten zoals bht en/of ethoxyquine, of houdbaarheidsmiddel hoeft worden toegevoegd. Diepvries blijft vers! de nadelen van deze chemische anti-oxydanten zijn legio. bht (butyl-hydroxytolueen) kan allergische huidproblemen veroorzaken, kan in de lever enzymen vormen die het belangrijke vitamine d afbreken. Laat voer waarin dergelijke stoffen en chemische kleurstoffen zijn verwerkt staan, spaar uw huisdier en draag bij aan een schoon milieu.


Het hoge energiegehalte in de droge stof (7650 kcal = 28255 kj)

Vocht is geen voedingsstof, maar wel erg belangrijk voor de hond. Gewoon drinkwater bereikt nauwelijks of in het geheel niet de voedingcellen. De voedingswaarde wordt altijd berekend op de droge stof. Bij versvleesvoer ligt deze energiewaarde beduidend hoger dan bij droge of andere voeding.


De zeer hoge verteerbaarheid

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door de hoge verteerbaarheid de ontlasting meer dan 50% minder is dan bij droge voeders. De verteerbaarheid van versvleesvoeding is, vergeleken bij andere voeders, erg hoog. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de ontlasting meer dan 50% minder dan bij droge voeders.


Het is natuurlijke voeding voor de hond

Compleet versvleesvoeding is zo samengesteld, dat de aminozuren compositie sterk overeenkomt met die van een prooidier.


Wat is Kivo

Kivo is een unieke samengestelde diepvriesmaaltijd met als voornaamste ingrediŽnt en belangrijkste bron van hoogwaardig eiwit: kip. Dit aangevuld met goed verteerbare groenten, vetten, vitamines en mineralen.

Kivo is een zuiver natuurproduct dat alle essentiŽle voedingsstoffen bevat wat uw hond dagelijks nodig heeft.


Voordelen van kivo

Uitgebalanceerde voeding die extra smakelijk is en zeer goed verteerbaar waardoor de ontlasting klein en stevig is.

  • Voorkomt kale, jeukende plekken (allergieŽn);
  • helpt zeer goed bij diarree;
  • geschikt voor alle honden;
  • vrij van alle kunstmatige kleur- en smaakstoffen.Geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag. Zie ook google

Vakantie 19 augustus t/m 1 september.
Onze hoofdleverancier: KIVO PETFOOD

Kivo is een allround top voeding voor honden en katten die wordt gebruikt als basisvoeding voor dagelijks gebruik, maar ook wordt gebruikt door topfokkers en door topsporters in de hondenwereld. 

Zoals ook bij team Snow Blizzard. Team Snow blizzard heeft  al 15 jaar ervaring in de sledehondensport. En mede door de vers voeding van Kivo hebben zij het hoogste niveau bereikt binnen deze sport.
Volg ons op facebook en Instagram

Wij plaatsen regelmatig nieuwe berichten over onze producten en aanbiedingen


© 2024 ProDogs & Cats natural petfood , Alle rechten voorbehouden

Designed by: TinuX Design